BETEGTÁJÉKOZTATÓ

SULFIVIT® KÉNES GYÓGYFÜRDŐ KONCENTRÁTUM

Orvostechnikai eszköz
Külsőleg!

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Mielőtt elkezdené alkalmazni a készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi használati útmutatót. A készítményt Ön orvosi felügyelet nélkül alkalmazhatja az alábbiakban meghatározott reumás mozgásszervi- és bőrgyógyászati betegségek kezelésére. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása.
Tartsa meg a használati útmutatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
A SULFIVIT® kénes gyógyfürdő koncentrátum termálvíz-jellegű fürdő készítésére szolgál. Összetevőinek mozgásszervi és bőrgyógyászati betegségekben kifejtett hatásait szakirodalmi adatok és évszázados tapasztalatok igazolják.

Mik a hatóanyagok?
Nátrium (natrium ion), klorid (chloridum ion), kálium (kalium ion), szulfid (sulfidum ion), bromid (bromidum ion) és jodid (iodidum ion).

Mit tartalmaz még a készítmény?
Segédanyagok: tisztított víz és glicerin.

Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?
A fürdő alkalmazása ajánlott:

Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?
A készítményt nem szabad alkalmazni heveny ízületi gyulladás, pikkelysömör friss, gennyes, hólyagos eseteiben, vékony- és vastagbél gyulladás, heveny májbetegség vagy májműködési zavar esetén, az epeutak heveny betegségeiben, valamint a gümőkór (TBC) aktív szakaszaiban, pajzsmirigy túlműködés és rosszindulatú daganatos megbetegedések esetén. Nem alkalmazható a készítmény nagy kiterjedésű bőrsérülés, ismeretlen eredetű bőrbetegségek akut szakaszaiban, súlyos, lázas állapotban és fertőzéses betegségekben. Óvatosságot igényel a készítmény alkalmazása szív- és érrendszeri keringési elégtelenség fennállásakor (pl.: szívelégtelenség, magas vérnyomás). Ilyen esetekben csak a kezelőorvossal történt egyeztetés után alkalmazható.

Mit kell tudni az alkamazás megkezdése előtt?
Tudnia kell, hogy a készítmény alkalmazásának van-e az Ön számára ellenjavallata. Fémből készült ékszereit fürdés előtt vegye le, mert a kénes fürdőben azokon fekete bevonat képződhet.

Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek is?
14 éves kor alatti gyermekeknek a kénes fürdő nem ajánlott!

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel?
Nem ismeretes erre vonatkozó adat, de egyidejűleg, illetve közvetlenül fürdés után más külsőleges készítményt ne alkalmazzon! Ne használjon se fürdősampont, se szappant a gyógyfürdőhöz!

Mit kell megfontolni terhesség és szoptatás ideje alatt?
A készítmény alkalmazása nem ajánlott terhesség és szoptatás ideje alatt.

Hogyan és mikor kell a készítményt alkalmazni?
Öntsön a flakonból 100 ml-t 60 l, 34–36 ℃-os fürdővízhez. A fürdés időtartama 20–30 perc. Fürdés után törülközőt ne használjon. Ruha nélkül, levegőn kell megszárítkozni, utána ágynyugalom javasolt. Gondoskodjon a fürdőszoba fürdés ideje alatti szellőzéséről!

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
A fürdőkúra alatt és után felléphetnek fájdalommal járó gócreakciók, melyek a kúra előrehaladtával enyhülnek. Előfordulhat az ízületek, a bőr vagy a légutak betegségeinek heveny fellobbanása, illetőleg ezek túlérzékenységi (allergiás) reakciói (bőrkiütés vagy légzési nehézség, stb.). Ha ezek a tünetek jelentkeznek, hagyja abba a fürdőkúrát, és kérjen tanácsot kezelőorvosától!

Mire kell még ügyelnie a készítmény alkalmazása során?
A tömény oldat ne kerüljön a bőrre vagy a szembe! Ha ez mégis megtörténne, azonnal mossa le bőséges vízzel és forduljon szakorvoshoz!

Gyermekektől elzárva tartandó!

A készítmény kizárólag gyógyfürdő készítésére alkalmazható! Lenyelni nem szabad, mert erős hatású, belsőleg alkalmazva mérgezést okozó anyagokat tartalmaz. Amennyiben ez mégis megtörténne, azonnal forduljon orvoshoz!

Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
Kúraszerűen alkalmazzuk. Egy-egy kúra 15–20 fürdőből áll, mely fél év múlva megismételhető. Szükség esetén hosszantartó fenntartó kezelésre lehet szükség, heti 1-2 fürdő vételével.

Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 ℃-on, fénytől védve, jól lezárva tárolandó.

Csomagolási egység: 500 ml/flakon.

Felhasználható: A gyártástól számítva 36 hónapig, felbontás után 1 hónapig.

Nyilvántartási szám: Hu/CA01/58185/10.

Gyártó és Forgalmazó: Dr. Debreceni-Naturmed Kft.
7700 Mohács, Szabadság u. 28.
Képviselő: Dr. Debreceni László, 7700 Mohács, Szabadság u. 28.
E-mail: dr.debreceni@naturmed.hu